Partner van Waze en Google Maps
Telefoon
0543 49 00 88
E-mail

Datum: mei 2020
Waar: Nederland

Voor Rijkswaterstaat hebben wij een dashboard ontwikkeld waarop meldingen vanuit de weggebruiker getoond kunnen worden. Deze meldingen komen vanuit Waze. De weggebruiker geeft aan op welke plek zij zich irriteren aan een kapot wegdek. Door middel van Google Streetview is het mogelijk om deze plek te bekijken binnen het dashboard. Vaak is er dan ook daadwerkelijk een scheur of iets dergelijks te zien in het wegdek. 

Door deze visuele weergave en mogelijkheid tot filtering kan Rijkswaterstaat op een eenvoudige manier zien waar er problemen zijn met het wegdek en daar actie op ondernemen. 

Dit dashboard is te zien op asfaltkwaliteit.wegstatus.nl. Hierin is op dit moment een dataset gebruikt van 01-05-2019 tot 01-05-2020. Met deze data kan Rijkswaterstaat langere tijd aan de slag om alle punten op te lossen. Ook hebben zij een dataset ontvangen voor interne analyse. 

Uiteraard bestaat er voor in de toekomst ook de mogelijkheid om andere categorie├źn te tonen en hier openbare dashboarding voor te maken.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op