Partner van Waze en Google Maps
Telefoon
0543 49 00 88
E-mail

Een week van meerdere stormen is achter de rug. In een rap tempo volgden stormen met de letters D, E en F zich op, met als hoogtepunt Eunice. Eén van de zwaarste stormen van de afgelopen 4 jaar. Dit had ook zichtbaar zijn weerslag op ons platform wegstatus.nl en verschillende meldingen binnen Waze. 

Binnen Waze hebben weggebruikers de mogelijkheid om situaties te melden die zich op de weg plaatsvinden. Dit zijn meldingen in de categorieën file, mobiele controle, wegafsluitingen en allerlei gevaren op de weg. De omvang van deze meldingen is in het algemeen vrij constant met een duidelijk patroon verschil tussen de weekenden en doordeweekse dagen. Echter, week het patroon van deze meldingen duidelijk af gedurende de vrijdag van storm Eunice en de storm Franklin een paar dagen later. 

Door de extreem harde wind waren er bijna 3 keer zoveel objecten op de weg te vinden dan gebruikelijk. In België waren dit ruim 5000 meldingen! Dit veroorzaakte ook zo’n 3 tot 4 keer zoveel wegafsluitingen dan in een gemiddelde week, een bijzonder hoog aantal.

Objecten op de weg
Wegafsluitingen

Eenzelfde piek was te zien in de meldingen ‘algemeen gevaar op de weg’, zoals harde wind, objecten op de weg en verschillende ongevallen. Als laatste zorgde de gevallen regen van de eerste twee stormen tijdens de laatste storm ‘Franklin’ voor een grote piek in overstromingen. Zo is te zien dat weersomstandigheden grote impact kunnen hebben op de situatie en veiligheid van de wegen in Nederland. 

Blauwe lijn: Algemeen gevaar op de weg / Paarse lijn: Overstromingen

De meldingen binnen Waze zorgen ervoor dat wegbeheerders en service providers meer inzicht krijgen in de staat van hun wegen en de situaties op de weg. Zo zorgen ze samen met weggebruikers ervoor dat alle wegen veilig, begaanbaar en vrij blijven. 

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op