Datum: april 2020
Waar: Gooi- en Vechtstreek

Voor de veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek hebben wij een hulpdiensten dashboard ontwikkeld. De brandweer maakt hier gebruik van voor het bepalen van de route tijdens een uitruk.

De brandweer werkt primair met veel vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn normaal aan het werk en niet aanwezig in de kazerne. Bij een grote uitruk moeten al deze vrijwilligers direct naar de kazerne komen. Binnen enkele minuten zijn ze daar aanwezig, kleden ze zich om, springen in de auto en zijn op weg.

Hier treden af en toe problemen op met het bepalen van de route. Zo heeft de navigatie nog geen locatie gevonden en is het vaak onbekend wat de route precies wordt. Een voorbeeld hiervan is de vraag, moeten we links- of juist rechtsaf wegrijden uit de kazerne, of moeten we door het centrum of juist er omheen.

Met ons dashboard willen we antwoord geven op dergelijke vragen. We tonen de route die genomen moet worden, maar juist ook wáárom deze route de juiste is. Dit doen we door het tonen van informatie over files, incidenten en wegafsluitingen.

Voor het bepalen van de route werken we samen met Waze en houden we rekening met onder andere de volgende variabelen:

  • Doorstroming;
  • Wegen waar de brandweer wel of juist niet gebruik van kan maken;
  • Busbanen en vluchtstroken waar de brandweer overheen kan langs de file.

Door het maken van een koppeling met de alarmcentrale wordt de route automatisch op het scherm getoond. Deze informatie zorgt ervoor dat de chauffeur beter geïnformeerd op pad gaat.

Aanvullend op de route informatie kunnen we ook andere operationele informatie tonen in het dashboard. Het dashboard is opgebouwd in modules en daardoor kan er makkelijk een nieuw onderdeel worden toegevoegd.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op