Studiereis naar Tampere – Finland

Afgelopen maand is onze collega Wouter Giesen op studiereis geweest naar Tampere. Een paar keer per jaar organiseert de Smart Mobility Embassy studiereizen voor Connekt. Deze reizen zijn niet zomaar zakelijke uitstapjes; ze bieden toegang tot een wereld vol kennis, inspiratie en waardevolle relaties. Met TripService zijn wij nu bijna twee jaar lid van Connekt en maken dan ook graag gebruik van deze reizen. 

De rode draad van dit bezoekprogramma was Urban Mobility. De stad Tampere profileert zich als een centrum van technologische innovatie en samenwerking tussen verschillende sectoren, met een sterke nadruk op duurzame ontwikkeling en het klimaatneutraal plan voor 2030. Door middel van vele bezoeken aan diverse locaties kregen deelnemers inzicht in de (vooruitstrevende) visie van de stad Tampere op stedelijke mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. 

Er was een bezoek aan een startup hub, een wandeltocht door Tampere (leisure en inhoud), een presentatie van de stad Tampere over hun Carbon Neutral Program, label EU missie & SUMP 2022 award, een bezoek aan de expositie “Imagine the metaverse” en ritjes in de robot bus in Lempäälä en de Lyyli test tram in Hervante (met als primeur dat we als eerste bezoekers in de autonome tram mochten rijden).

De volgende interessante bevindingen zijn tijdens de reis opgedaan:

  • De succesrate van startups staat ongeveer 100 op 1. Dan mogen wij best trots zijn dat we binnen vijf jaar een mooi en gezond bedrijf hebben opgezet dat van meerwaarde is voor de Nederlandse en internationale markt. 
  • De samenwerking met inwoners van de stad Tampere is zeer belangrijk in het vergaren van data. Als we naar onze dienstverlening kijken, geldt hier hetzelfde. Onze samenwerking met de Waze Community zorgt ervoor dat we data vanuit de overheid of marktpartijen kunnen valideren. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat jouw navigatiesysteem up to date is. 
  • Het bezoek aan Imagine the metaverse heeft de ogen doen openen dat technologische ontwikkelingen binnen het domein van AI en mobiliteit flinke stappen aan het zetten zijn. Ook binnen ons Wegstatus platform passen we AI toe om data betrouwbaarder te maken voor de weggebruiker.   
  • Op gebied van digitaal verkeersmanagement en communicatie liggen kansen in de Nordics. Dit is voor ons ook de reden dat we in september samen met de Nordics aanwezig zijn tijdens het ITS Congres in Dubai. Je kan ons vinden op het Nordic+ & Connekt paviljoen – H7-G13
Een mooi uitzicht in Finland

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op