In het weekend van week 2 was het voor het eerst in lange tijd weer eens echt wit op de weg! Veel plekken waren erg glad door de sneeuw en ijzel. Gevaarlijk voor de weggebruiker en veel werk voor de wegbeheerder om de weg veilig te houden.

Maar hoe weet je nu waar het precies glad is? Juist door de inzet van crowd-sources data is het mogelijk om de exacte locaties te vinden waar de weggebruiker hinder ervaart van slecht gestrooide en gladde wegen.

Met TripService maken we dagelijks gebruik van deze data vanuit Waze. Op deze manier kunnen we duidelijk en real-time inzichtelijk maken waar het op dit moment glad is en waar dat voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

De conclusie van afgelopen week? Nauwelijks overlast. De conclusie die we kunnen trekken is dat Nederland erg goed voorbereid was en het grootste deel van de sneeuw in België gevallen is. Daar kwamen namelijk wel heel veel meldingen binnen de afgelopen dagen.

Bovenstaande informatie is ook in een animatie verwerkt. Hierin is goed te zien dat alle meldingen zich meebewegen met de sneeuwbuien over het land. Ook hierin is goed het verschil duidelijk tussen Nederland en België.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op