Waze en Google Maps vaker als navigatie

07 oktober 2019
auteur Jurgen Rutgers

Google Maps en Waze komen steeds meer onder de aandacht van het grote publiek om mee te navigeren. Zeker met het steeds meer opkomende Android Auto en Apple Carplay worden apps steeds meer een vervanger van de ‘oude’ in-car navigatie. Google Maps is met name voor Android gebruikers de eerste standaard waarmee zij navigeren, maar ook Apple gebruikers kiezen vaak Google Maps voor Apple Maps. Wil je als weggebruiker dé meest actuele informatie hebben, dan kies je voor Waze. In de app krijg je direct de informatie van de overheid en andere weggebruikers.. 

Dankzij iOS versie 13 is het nu mogelijk om Waze en Google Maps te bedienenvia Siri. Tot voor kort was dit slechts mogelijk met Apple Maps. Je kan nu eenvoudig een gesproken commando geven in je auto en voor je het weet navigeer je naar je bestemming met Waze of Google Maps.

Strijd om de meest actuele

Toen de eerste navigatie systemen op de markt kwamen, was het vooral bedoeld om de bestuurder niet meer te laten kijken in de kaartboeken, maar eenvoudig een weg te tonen op een scherm. Nu alle navigatie systemen dit voor elkaar hebben, is het de strijd wie het meest actueel is op het gebied van files, bijzonderheden onderweg en afsluitingen en omleidingen. In een test van ANWB in 2017 werd Waze al als meest slimme en actuele app genoemd en sindsdien is Waze nog verder verbeterd, om voor de automobilist te zorgen voor een slimme en snelle route. Dankzij het gebruik van open-data van wegwerkzaamheden en informatie die door gebruikers wordt ingevoerd, is Waze in veel situaties altijd als eerste op de hoogte van bijzonderheden onderweg. Ook floating car data wordt gebruikt om bijvoorbeeld files te kunnen tonen.

Informeren van Waze gebruikers

Waze maakt het tevens mogelijk om de gebruikers van Waze te kunnen informeren door de inzet van Waze Takeover advertenties. Dankzij de overname van Waze door Google, is het navigatie platform ook aangesloten op de ‘slimme wijze’ van adverteren van Google. Hierbij heb je de keuze uit bijvoorbeeld ‘branded pins’, ofwel jouw bedrijfslocaties als kleine advertenties in Waze. Maar ook kun je automobilisten die gebruik maken van Waze bereiken, door hen een bericht inclusief afbeelding te laten zien. Bijvoorbeeld om hen te attenderen op een toekomstige wegafsluiting op de weg waar ze rijden.

Door de alsmaar groeiende functionaliteit in de Waze app, alsook het stijgende aantal gebruikers van Waze, maakt dat Waze voor ons een belangrijke partner blijft.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op