In het weekend van 16 juli werd zuid Nederland getroffen door een hevige overstroming, waardoor grote delen van Limburg als rampgebied werden bestempeld. Dit betekende voor inwoners dat gebieden werden geëvacueerd, reizigers bepaalde wegen niet konden gebruiken en dat er continu behoefte ontstond aan actuele en juiste informatie. Hierin hebben wij samen met de Waze Community een kleine bijdrage mogen leveren.

Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met het doorvoeren van kaart afsluitingen in Limburg, zodat weggebruikers niet per ongeluk een verkeerde weg zouden nemen en in het rampgebied terechtkomen. Voor alle afsluitingen werkten we zeer nauw samen met de Waze Community en ook met Zuid Limburg Bereikbaar, de beide veiligheidsregio’s. Daarnaast was er veel contact met gemeente Valkenburg en de provincie Limburg.

Door het volgen van berichten in de media, wisten wij en de Community van Waze precies wat er aan de hand was en welke maatregelen er genomen moesten worden.In de eerste plaats waren dat alleen afsluitingen, maar al snel werd dat uitgebreid met noodbevelen. Denk aan berichten waardoor mensen van buiten hele gebieden hebben moeten mijden en dit dus ook in de navigatie konden terugzien. Er kwamen evacuatie gebieden met bijbehorende opvang locaties, pendelbus stops en zandzak pick-up points.

Al deze informatie hebben wij kunnen ontsluiten naar de navigatie, waardoor mensen in de regio altijd op de hoogte waren van de laatste informatie. Hieronder enkele voorbeelden van berichten in Waze die door ons en de Waze Community zijn gerealiseerd.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op