Partner van Waze en Google Maps
Telefoon
0543 49 00 88
E-mail

Databronnen

Wij maken gebruik van verschillende bronnen en combineren deze zodanig, dat wij met onze dienstverlening een toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten. Een selectie van onze databronnen staat hieronder beschreven.

Nationale Databank Wegverkeersgegevens

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) is een van onze grotere databronnen en wij gebruiken nagenoeg alle bronnen van NDW voor onze dienstverlening. NDW levert veel real-time data over het Nederlandse wegennet van (bijna) alle wegbeheerders. Deze data is afkomstig van de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. Voorbeelden van data die wij van het NDW gebruiken zijn:

  • Wegwerkzaamheden
  • Brugopeningen
  • Dynamische route informatiepanelen (DRIP’s)
  • Hectometrering
  • Matrixbeeldstanden (MTM)
  • Wegtelpunten
  • Actuele evenementen, zoals ongevallen en voertuigen met pech

Vlaams verkeerscentrum

Eén van de belangrijkste leveranciers voor België is het Vlaams Verkeerscentrum (VVC). Net zoals de NDW voor Nederland leveren zij veel verschillende data voor de Vlaamse wegen. Ook deze data ontsluiten wij in onze diensten.

Nationale bewegwijzeringsdienst

Alle data betreffende de huidige bewegwijzering in Nederland zijn in beheer van de Nationale bewegwijzeringsdienst (NBd). De NBd stelt deze data beschikbaar als open-data en deze gebruiken wij in onze diensten.

Waze

De data van Waze is geen open-data, dat wil zeggen: ze zijn niet openbaar beschikbaar, maar wel onder licentie te gebruiken voor overheden en wegbeheerders. Wij hebben via 2Ways een overeenkomst met Waze, zodat wij deze data mogen gebruiken. 

De data die vanuit Waze afkomstig zijn, zijn op te delen in drie categorieën:

  1. De ‘reports’, dit zijn ongevallen, wegwerkzaamheden e.d. 
  2. De ‘jams’, die zijn alle files op dat moment in het gebied.
  3. De ‘irregularities’, de abnormale situaties. Dit zijn alle ongewone files waarbij ook de oorzaak vaak vermeld wordt.

Google Maps

Dankzij ons business partnership met Localyse, kunnen wij beschikken over alle API’s van Google Maps. Via deze API’s ontsluiten wij verschillende data soorten in onze oplossingen, zoals Google Traffic voor actueel verkeersbeeld en Google Places voor het tonen van points of interest.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op