Waze Community

De kracht van Waze is de community, die op vrijwillige basis de kaarten en de verkeerssituatie up-to-date houdt. Iedere gebruiker van de Waze app draagt automatisch bij aan het actueel houden van de informatie, die Waze weer aan andere automobilisten geeft. Bijvoorbeeld door informatie over snelheid en positie te delen, maar ook door zelf meldingen te maken onderweg over bijzondere situaties.

Daarnaast zijn er in alle delen van de wereld communities van actieve vrijwilligers die nieuwe wegen intekenen, bijzonderheden als wegwerkzaamheden doorvoeren en controleren of ingevoerde informatie betrouwbaar en compleet is. In Nederland is deze community verenigd in de Stichting Waze Vrijwilligers Nederland. Wij hebben ondersteund bij de oprichting, zijn actief supporter van deze stichting en zetten aangesloten vrijwilligers vaak in bij wegwerkzaamheden en evenementen.

Vrijwilligers in de stichting zijn opgeleide Waze editors die ervoor zorgen dat aangepaste (tijdelijke) verkeerssituaties, omleidingen en afsluitingen op de juiste wijze worden ingevoerd in Waze. Hierdoor garanderen wij niet alleen de kwaliteit in Waze, maar ook die van Google Maps. Alle informatie die wij invoeren in Waze wordt in de meeste gevallen automatisch overgenomen in Google Maps.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op