Realtime Traffic Update

Op een website, op televisie of op de radio, wij hebben altijd de meest actuele verkeersinformatie beschikbaar en kunnen dit voor elk gewenst kanaal ontsluiten. Door de samenwerking met Waze en de locatiegegevens van de NDW (Nationale databank wegverkeersgegevens) en het VVC (Vlaams verkeerscentrum), kan een zeer accuraat en gedetailleerde Traffic Update worden gegenereerd voor Nederland en Vlaanderen. 

Doordat gebruik wordt gemaakt van de FCD (floating car data) afkomstig uit Waze, is deze informatie accuraat en betrouwbaar. Ook is deze informatie sneller dan bijvoorbeeld meetsystemen die gebruik maken van sensoren als wifi, bluetooth of camerasystemen. Bij deze systemen moet een voertuig een volledig traject afleggen voordat de reistijd bekend is. Bij gebruik van FCD hoeft een voertuig slechts een klein deel van een traject af te leggen om al informatie te kunnen leveren en kan (bijvoorbeeld halverwege) al veel eerder bepaald worden of er een file is.

Lees hoe wij dit hebben gedaan bij DPG Media / Qmusic in Vlaanderen.

Ook als bron voor wegkantsystemen

Reistijdinformatie wordt niet enkel via apps verspreid, maar ook via wegkantsystemen zoals dynamische reisinformatiepanelen (DRIS). Op veel rijkswegen en provinciale wegen worden weggebruikers geïnformeerd over incidenten, files en reistijdinformatie. Wij kunnen op basis van FCD (floating car data) real-time verkeersinformatie leveren voor DRIP’s en mobiele tekstkarren. Dit is van toegevoegde waarde voor bijvoorbeeld evenementen of incidenten, omdat deze informatie ingewonnen wordt op alle wegen en niet enkel op hoofdwegen.

Informatie die geboden wordt zijn: vertragingstijden op een bepaalde route, reistijden over verschillende routes, alternatieve routes in geval van incidenten en oorzaken van incidenten. Wij leveren deze informatie in de vorm van een data API, waardoor DRIP’s en mobiele tekstkarren hier hun eigen vorm aan kunnen geven.

Meer informatie of vrijblijvende demo?

Wij laten graag zien wat je met het combineren van databronnen kunt doen.
Neem contact op